انواع اصلی کاسه نمد کدامند

انواع اصلی کاسه نمد کدامند

بار خوانده شده: 279 نظرات: 0

آشنایی با انواع کاسه نمد

آشنایی کامل با کاسه نمد و شناخت انواع مختلف هر یک از آنها و تفاوتی که انها از نظر عملکرد دارند، فرایند دشواری است و نمی توان انرا در قالب بک نوشته اینترنتی برای کاربر خلاصه نمود. چراکه علیرغم شکل بسیار ساده انها، در عمل طراحی بسیار پیجیده ای دارند که شناخت انها را کمی دشوار می کند. به بیان ساده برای اینکه کسی بتواند کاسه نمد را به خوبی بشناسد، اول باید تسلط کامل به انواع قطعات مانند شفت، یاتاقان، میل لنگ و ... قطعاتی از این نوع داشته باشد، تا در کنار آن به اهمیت آب بندی و روانکاری این نوع فطعات آشنا باشد. کسی که چنین دانشی داشته باشد، به راحتی می تواند کاسه نمدها و بطور کلی انواع آب بند را شناسایی نموده و کاربرد آنها را بداند.اما ما در این سلسله نوشتارها در سایت جرخش صنعت سعی خواهیم کرد، به مرور نکاتی را برای شناسایی انواع آب بند seal به کاربران ارایه نمایییم. در این نوشته هدف اصلی آشنایی با کاسه نمد است. مقدمه کافیست بیایید با هم وارد دنیای کاسه نمدها شویم.

تعریف کاسه نمد

به بیان ساده هر فطعه و یا بخشی از هر ماشین که دارای حرکت است برای جلوگیری از نشت روان کننده (به طور معمول روغن ) از کاسه نمد استفاده می شود.
کاسه نمد ها به طور کلی از دو بخش اصلی خارجی (سخت و معمولا از نوع فلز )و داخلی (معمولا انعطاف پذیر و از نوع مواد مصنوعی الاستومر) ساخته شده اند.
شاید برایتان سؤال باید که چرا دو بخش متفاوت و وظیفه هر قسمت چیست؟ در پاسخ باید گفت بخش انعطاف پذیر وظیفه عایق کاری (آب بندی)را بر عهده دارد و به بخش فلزی متصل است.در مقابل بخش فلزی وظیفه اش شکل دهی و استقامت کاسه نمد است.
کاسه نمد ها در همه سیستمهای هیدرولیکی مثل پمپ ها ، پیستون ها، و سایر تصالات مورداستفاده قرار می گیرند.
به طور کلی کاسه نمد برای جلوگیری از روغن ریزی شفت ها و یاتاقان ها و محافظت قطعات در برابر آلودگی طراحی و ساخته می شوند.
کاسه نمد ها در انگلیسی به Rotary Shaft Seal, Shaft Seal, Lip Seal, Elastomeric Lip Seal و نام های دیگر شناخته شده و طراحی و ساخته می شوند. اما نکته مهم آنیتکه به طور خلاصه بدانیم کاسه نمد قطعه ای ساده برای جلوگیری از ورود  گرد و غبار، خاک، آب یا هر آلاینده دیگری به درون دستگاه و در عین حال نگهداری روان کننده در تجهیزات متحرک است.

عملکرد کاسه نمد

کارکرد کاسه نمد به این صورت می باشد که لبه کاسه نمد بر روی بخش دوار ، به طور معمول شفت ،  قرار گرفته و جداره در محفظه نگهدارنده به صورت فشرده چفت خواهد شد و به این ترتیب، کاسه نمد در جای خود قرار می‌گیرد. و اما بیان این نکته ضروری می باشد که برای جلوگیری از حرارت زیاد، لبه‌های کاسه نمد باید روغن‌کاری شود. کاسه نمد از طریق عملیات پمپاژ کردن در محل تماس لبه و سطح شفت، از نشتی جلوگیری خواهد کرد . کاربرد کاسه نمد برای حرکات های رفت و برکشتی می باشد.  حرکت چرخش:  جهت چرخیدن در این سیستم‌ها برای آب‌بندی بسیار مهم است. شفت ممکن است به صورت ساعت‌گرد، پاد ساعت‌گرد یا در هر دو جهت به صورت چرخش باشد . حرکت نوسانی: در این نوع حرکت، شفت در یک قوس با زاویه‌ای معین حرکت می‌کند. حرکت رفت و برگشتی:  شفت به صورت رفت و برگشتی به محفظه وارد و از آن خارج می‌شود.به طور کلی کاسه نمد از  3 قسمت اصلی طراحی می گردد. این سه قسمت بسته به محیط عملیاتی متغیر بوده اما به طور کلی شامل موارد زیر می باشد:
1-مرز آب‌بند: این قسمت از کاسه نمد ، سطح مقطعی شکل دارد و برای آب‌بندی، بر روی سطح شفت فشار وارد می‌کند. 2-لبه آب‌بند: این قسمت از کاسه نمد از آلاستومری منعطف تشکیل شده و طراحی آن به گونه‌ای است که آب‌بندی آن حتی در صورت ارتعاشات موتور و تغییرات فشار سیال، دچار مشکل نشود. برای تماس بهتر شفت با کاسه نمد نیز از یک فنر کمک می گیرد. 3-لبه گردگیر: این بخش نیز مثل مرز آب‌بند اما بدون فنر بوده و وظیفه اش جلوگیری از ورود گرد و غبار است.   قسمت آخر کاسه نمد  جدار خارجی کاسه نمد است . کارکرد این بخش انستکه موجب گردد تا کاسه نمد به خوبی در محل خود قرار بگیرد و مایعی از آن قسمت عبور نکند.  همچنین برای استحکام بیشتر این قطعه می تواند از یک جداره فلزی ساخته شود. برای آشنایی با روش کار کاسه نمد بر روی  لینک ویدیوی آشنایی با کار کاسه نمد کلیک کنید.                                                        

کاسه نمد چه کاربردی دارد؟

در گذشته در تجهیزات صنعتی و ماشین آلات برای آب بندی از نمد یا پارچه استفاده می کردند. بدین صورت که این پارچه یا نمد روغن را به خود جذب کرده و از نشت آن جلوگیری می کرد. ولی پارچه نمی توانست به صورت کامل این کار را انجام دهد و در نهایت مقدار زیادی روغن هدر می رفت. کاسه نمدها در واقع همان نقش پارچه و نمد را ایفا می کنند. با این تفاوت که هیچ هدر رفتی ندارند. در نتیجه در سیستم هایی که دارای حرکات دوار رفت و برگشتی است، از این قطعه استفاده می نمایند. کاسه نمدها کاربرد متعددی دارند که عبارت است از:یکی از مهم ترین کاربرد کاسه نمد جلوگیری از نشت روغن می باشد. این قطعه اجازه ورود گرد و غبار و آلودگی به داخل روغن را نمی دهد. همچنین این کاسه از ورود آب به داخل روغن نیز جلوگیری می کند. برای آشنایی بهتر با نحوه کار کاسه نمد بر روی لینک ویدیو کاسه نمد کلیک کرده تا ویدیو را ببینید.
اطلاع از کاربرد کاسه نمد به شما کمک می کند تا از خروج روغن جلوگیری کرده و بدین طریق مانع از اصطکاک قطعات شوید. این قطعه کارکرد ساده ای دارد و بدین صورت عمل می کند که لبه آن بر روی قسمت دوار که اغلب شفت است قرار گرفته و قطر بیرونی آن در محفظه نگهدارنده به شکل فشرده چفت می گردد و بدین صورت کاسه نمد در محل تعیین شده نصب می شود. در واقع این قطعه به وسیله پمپ نمودن در سطح شفت و محل تماس لبه اجازه نشت روغن را نمی دهد. جهت پمپ با جهت پروفایل فشاری نسبت مستقیمی دارد. کنترل این پروفایل فشاری به وسیله طراحی هندسی لبه صورت می گیرد که در بخش روغنی لبه گرادیان فشاری بیشتری به وجود می آید.

انواع کاسه نمد کدامند

دسته بندی کاسه نمدها به روش های گوناگونی انجام شده است که ما در اینجا بر اساس دسته بندی از نظر نوع ساختار نگاهی به آن می اندازیم. در این دیدگاه می توان کاسه نمدها را با توجه به محیطی که در آن کار می کنند به روش زیر دسته بندی نمود:
1-کاسه نمد چرخشی (Radial Oil Seal or Radial Shaft Seal):هدف اصلی این نوع کاسه نمد نگهداری روان کننده(روغن یا گریس) در سیستم (بر روی شفت) است. همچنین جلوگیری از ورود هر نوع آلودگی و گردوخاک از بیرون است. در اغلب موارد کاربردی هدف اصلی از این نوع کاسه نمد جلوگیری از نشت سیال داخلی به بیرون از سیستم و همچنین پیشگیری از ورود هر نوع جسم خارجی به داخل سیستم است. ساختار این نوع از کاسه نمدها در 200 سال اخیر بسیار متحول شده است. تصویر زیر روند توسعه آن را نشان می دهد.

در اینجا بهتر است نگاهی به دسته بندی انواع آب بند از نظر صنعتی industrial seals classification داشته باشیم. در ساختار استاندارد صنعتی آب بندها به دسته های زیر تقسیم می شوند:
  • Radial shaft seal(Small diameter radial shaft seals,Large diameter radial shaft seals, Cassette seals and sealing units)
  • Wear sleeves(Large diameter wear sleeves)
  • Axial shaft seals(V-ring seals, Metal-cased V-ring seals & axial clamp seals, Mechanical seals)
  • Hydraulic seals(Piston seals, Rod seals, Wiper seals , Guides)
  • Static seals(O-rings, Back-up rings)
  • از طرف ساختار کاسه نمد بسیار اصولی و استاندارد است به گونه ای که می تواند به خوبی از خود مقاومت نشان دهد. این قطعه از متریال های مختلفی از جمله انواع لاستیک و پلاستیک و فلزات تولید می شود. با توجه به این که هر یک از انواع کاسه نمدها انواع مختلف و کارکرد خاصی دارند، باید دارای ویژگی های مختلفی از جمله مقاومت در برابر برودت، مواد قلیایی و اسیدی، مقاومت در برابر حرارت و ... باشند. همچنین کاسه نمد ها از نظر طراحی ممکن است کاسه نمد فنر دار یک لبه، کاسه نمد فنردار دو لبه و یا کاسه نمد دو فنره یا انواع متنوع دیگری طراحی و ساخته شوند.
در هنگام نصب کاسه نمد باید به نکات اصلی توجه نمد تا کاسه نمد بدون آسیب دیده گی در جای مناسب نصب شود. برای آشنایی با روش نصب آن  ویدیوی تهیه شده با عنوان روش نصب کاسه نمد مشاهد کنید.

استاندارد DIN 3760

از آنجاکه طراحی و ساخت کاسه نمد مورد نیاز همه صنایع توسط برندهای سازنده در پوششی استاندارد باشد تا زبان مشترکی بین سازندگان و صنایع برای نیازشان وجود داشته باشد، استاندارد DIN 3760 به عنوان یکی از معتبرترین استانداردها برای طراحی و ساخت کاسه نمدهای شفت دوار شعاعی Rotary Shaft Seals ایجاد شد. در این استاندارد کاسه نمد دوار شعاعی برای آب بندی اجزای دستگاه دوار طراحی می شوند. این نوع کاسه نمدها عمدتا از یک قسمت لاستیکی با یک صفحه تقویت کننده و یک فنر از جنس فولاد ساخته می شوند. بسته به کاربرد مورد نظر، سه نوع اساسی  A، B و C  تعریف شده است. مشخصات آنها در تصویر زیر تشریح شده است.

متریال کاسه نمد کدامند

به طور کلی کاسه نمدها به دو دسته محوری و شعاعی تقسیم بندی می شوند. در کاسه نمد شعاعی از نوعی مواد آب بندی برای ممانعت از نشت در یک یا هر دو جهت استفاده می کنند. کاسه نمدهای محوری نیز در دو نوع دوار و ثابت موجود هستند. کاسه نمدها را از مواد متفاوتی تهیه می کنند که عمده ترین ان ها عبارتند از Nitrile (NBR), Polyacrylic (ACM), Hydrogenated Nitrile (HNBR), Silicon (VMQ), Fluoroelastomer (FKM), Polytetra (PTFE). در ادامه برای آشنایی بهتر شما برخی از این مواد را مختصر شرح می دهیم: کاسه نمد چرمی: چرم ها انعطاف پذیری بالایی دارند و می توانند به خوبی از ایجاد اصطکاک بین دو قطعه جلوگیری کنند. از طرفی چرم می تواند به خوبی روغن را به خود جذب کند. این نوع کاسه نمدها در برابر دمای بین منفی 70 درجه تا 100 درجه سلسیوس مقاومت بالایی از خود نشان می دهد. 
کاسه نمد سیلیکونی: این نوع کاسه نمد می تواند در بازه دمایی بین منفی 50 درجه تا 180 درجه بسیار خوب عمل کند و از خروج روغن جلوگیری نماید. 
کاسه نمد NBR: کاسه نمدهای NBR یکی از پرکاربردترین و رایج ترین کاسه نمدهای موجود در بازار است که در برابر دمای بین منفی 55 درجه تا 105 درجه سلسیوس بسیار مقاومت دارد.  کاسه نمد ACM: یکی از مهم ترین ویژگی های این کاسه نمد مقاومت بالای آن می باشد که می تواند در برابر دمای 150 درجه سیلسیوس مقاومت کند.  کاسه نمد PU: بازه دمایی قابل تحمل این نوع کاسه نمدها بین منفی 45 درجه تا 100 درجه سلسیوس می باشد.  کاسه نمد پلی یورتان: از دیگر مقاوم ترین و پرکاربردترین کاسه نمدهای موجود در بازار می توان به کاسه نمد پلی یورتان اشاره کرد. این کاسه نمد در برابر ضربات ناگهانی، فرسایش و پارگی به خوبی مقاومت می کند.

قیمت کاسه نمد

همان طور که در بالا اشاره کردیم، کاسه نمدها از متریال های مختلفی تولید شده است و مدل های مختلفی دارد. بنابراین نمی توان قیمت ثابتی را برای این قطعه در نظر گرفت. بنابراین فاکتورهایی از جمله کیفیت، ساختار، نوع، مدل و ... بر روی قیمت کاسه نمد تاثیر می گذارد. جهت دریافت لیست قیمت کاسه نمد تماس بگیرید. 

فروش کاسه نمد در تهران

در حال حاضر فروشگاه های بسیاری در زمینه فروش کاسه نمد فعالیت می کنند. فروش کاسه نمد در تهران به صورت عمده و تک صورت می گیرد. شما برای خرید این قطعه باید به کیفیت و سلامت آن توجه داشته باشید. فروش این قطعه تضمینی بوده و کیفیت بالایی دارد. شما تنها با یک تماس می توانید بهترین کاسه نمد را دریافت کنید. 

کاسه نمد کجای ماشین قرار دارد؟

ساختمان کاسه نمد به گونه ای است که در در بخش های مختلف خودرو مورد استفاده قرار می گیرد. در زیر به مکان نصب کاسه نمد در ماشین اشاره می کنیم: کاسه نمد پلوس: نیروی تولید شده به وسیله موتور پس از گذشت از کلاچ، میل گاردان و گیربکس وارد دیفرانسیل می شود. در این مرحله دیفرانسیل قدرت را به چرخ های متحرک خودرو انتقال می دهد. پلوس ها از یک سمت به چرخ ها و از سوی دیگر به دیفرانسیل متصل است و با ایجاد ارتباط میان چرخ ها باعث تغییر جهت خودرو می شود. با توجه به این که پلوس قطعه ای متحرک است، قطعه ای پلاستیکی به نام کاسه نمد وجود دارد تا از خروج روغن جلوگیری کند. همچنین از آن جا که پلوس ها در معرض گرد و غبار قرار دارند، کاسه نمدها نقش محافظتی در برابر گرد و غبار ایفا می کنند.  کاسه نمد گیربکس: وجود چرخ دنده های متعدد در گیربکس میزان گشتاور انتقال داده شده به موتور را تعیین می کند. بنابراین با توجه به این که این چرخ دنده ها دوار هستند، باید به صورت مرتب روغن کاری شوند. در نتیجه وجود کاسه مد در این قطعه الزامی بوده تا از خوردگی و اصطکاک قطعات جلوگیری گردد. معمولا جنس کاسه نمد گیربکس از فلز است تا مقاومت بالایی از خود نشان دهد.  کاسه نمد میل سوپاپ: میل بادامک وظیفه باز و بسته کردن سوپاپ ها را برعهده دارد که زمان آن را تعیین می کند. این میل بادامک ها تحرک بالایی دارد و باید روغن کاری شود. به همین منظور طبیعی است که در میل سوپاپ ها از کاسه نمدها استفاده گردد. این قطعه باید در برابر فشار و گرما مقاومت بالایی از خود نشان دهد.  کاسه نمد کجای ماشین قرار دارد کاسه نمد میل لنگ: میل لنگ ها باعث تبدیل حرکت خطی پیستون به حرکت چرخشی می شود. این قطعه نیروی مورد نیاز جهت پمپ روغن، پمپ هیدرولیک فرمان و دینام را فراهم می کند. در صورتی که میل لنگ خشک گردد، به سایر قطعات آسیب وارد می نماید. بنابراین سلامت کاسه نمدها الزامی می باشد. 

خرید کاسه نمد

در هنگام خرید کاسه نمدها باید به جنس و کیفیت آن و همچنین مکان نصب آن توجه داشته باشید. این قطعه ابعاد و اندازه های خاصی دارد و شما با مشاهده جدول استاندارد ابعاد کاسه نمد pdf می توانید کیفیت آن را بررسی کنید. وجود هر گونه سوراخ و درزی در کاسه نمدها باعث روغن ریزی می شود. بنابراین باید این قطعه را به همراه گارانتی اصالت و سلامت فیزیکی کالا خریداری نمایید. کاتالوگ کاسه نمد pdf می تواند اطلاعات کاملی در خصوص این قطعه در اختیار شما قرار دهد.

برچسب ها: کاسه نمدچیست؟ازصفرتا صدکاسه نمد

محصولات مرتبط با این پست

پست های مرتبط

نظرات

نظر بنویس

Online Support